GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Ekim 2025 17:45

Fethiye'de çocuklar, Gazze'ye destek için çizdi

Fethiye'de çocuklar, Gazze'ye destek için çizdi
Muğla Fethiye'de düzenlenen 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliğiyle çocuklar, Gazze'ye destek mesajları verdi. Etkinlikte 81 ilde eş zamanlı yürütülen destek çalışmalarının bir parçası olduğu belirtildi.
Fethiye'de çocuklar, Gazze'ye destek için çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edilerek Gazzeli çocuklara destek vermek amacıyla "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" adı altında bir etkinlik düzenlendi.

teknik yapı

GAZZE'YE DESTEK MESAJLARI

Yetim Vakfı Muğla Temsilciliği tarafından Şehit Fethi Bey Parkı'nda organize edilen programa, farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileler iştirak etti. Etkinlik kapsamında çocuklar, yere serilen tuvaller üzerine resimler yaparak Gazze'ye yönelik desteklerini ifade ettiler. Yapılan çizimlerde Mescid-i Aksa, Türk ve Filistin bayrakları ile boykot edilmesi çağrısı yapılan ürünler öne çıktı. Çocukların yüzlerine Türk ve Filistin bayrakları çizildi, ayrıca pamuk şeker ikramı yapıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE DESTEK

Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Yetim Vakfı gönüllüsü Asım Aktürk, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 81 ilimizde Filistin'e destek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımız burada çizdikleri resimlerle küresel vicdanın bir parçası olduklarını gösteriyorlar. Amaçları, zulme karşı bir farkındalık oluşturmak, empati duygusunu geliştirmek ve dünyanın neresinde bir haksızlık olursa olsun buna karşı durmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.