UEFA Avrupa Ligi'nde Viktoria Plzen ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, maçın hakemi Allard Lindhout'un performansına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tedesco, hakemin kritik bir pozisyonda baskı altında kalmış olabileceği imasında bulunarak, 'Eğer burada baskı hissediyorsa, bu işi yapmamalı.' şeklinde konuştu.
90+5. Dakika Penaltı Tartışması Gündemde
Maçın son anlarında, 90+5. dakikada Jhon Durán'ın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon büyük bir tartışmaya yol açtı. Hollandalı hakem Allard Lindhout, VAR sisteminden gelen uyarıya rağmen penaltı kararı vermedi. VAR incelemesi sonrasında pozisyonu tekrar izleyen hakemin oyunu devam ettirme kararı, maçın bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçe teknik direktörünün tepkisini çekti ve spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Tedesco'nun İmalı Açıklamaları Merak Uyandırdı
Maç sonrası basın toplantısında hakem yönetimi üzerine konuşan Tedesco, penaltı pozisyonu için 'Penaltı için diyecek bir şeyim yok, vermediyse penaltı değildir.' diyerek hakemin kararına saygı duyduğunu ifade etti. Ancak bu açıklamasının ardından, hakemlerin böylesine önemli anlarda baskı altında olup olmadıklarını sorgulayan ima dolu sözleri, hakem performansına dair yeni bir tartışma başlattı ve olayın perde arkasına dair merakları artırdı.








