Düzenleme : 18 Temmuz 2025 06:21
Feke'de köy konağı tartışması: Eski muhtarın şahsi mülkü ortaya çıktı

Adana'nın Feke ilçesinde, eski muhtarın köy konağı diye aldığı yapının aslında şahsi mülkü olduğu ortaya çıktı; bu durum köylüler ve belediye arasında büyük tartışmalara yol açtı.Feke'de köy konağı tartışması: Eski muhtarın şahsi mülkü ortaya çıktı
Adana'nın Feke ilçesine bağlı Güzpınar Mahallesi'nde yaşanan bir tartışma, eski muhtarın köy konağı olarak kullanılan yapıyı şahsi olarak aldığını ortaya koydu. 2016 yılında Orman İşletmesi tarafından ihaleye çıkarılan yapı, dönemin muhtarı Hidayet Gedik tarafından, köy konağı yapılacağı vaadiyle alındı. Ancak, geçen yıllarda yapı köy konağı olarak kullanılmadı ve eski muhtar tarafından şahsi mülk olarak kullanıldı.

İHALEYE GİRİŞ VE YANILTMA İDDİALARI
İddiaya göre, Hidayet Gedik, köylülerin ihaleye girmesini engellemek için ‘Burayı alıp köy konağı yapacağız’ diyerek ihaleye girdi ve yapıyı kazandı. Yeni muhtar Aydın Güngör, göreve geldikten sonra binanın köy adına değil, eski muhtarın şahsi adına alındığını öğrendiğini ve bu durumun tepkiyle karşılandığını belirtti. Köylüler, eski muhtara güvenerek ihaleye girmediklerini ve binanın şahsi kullanımda olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Muammer Atay isimli köylü, eski muhtarın kendilerini yanılttığını ve köy malı diye inandırdığını söyledi.

BELEDİYE'NİN TADİLATI VE TARTIŞMALAR
Feke Belediyesi, yapının bir bölümünü kiralayarak tadilat yaptı ve kültür evi ile halı saha oluşturdu. Ancak tapunun eski muhtarın adına olması nedeniyle, bu alanlar da kullanılamıyor. Eski muhtarın ağabeyi Yusuf Gedik, yapının kendilerine ait olduğunu ve parayı Hidayet Gedik'in ödediğini iddia etti. Bu açıklama, köy halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Köylüler, belediyenin yapının tadilat ve bakım masraflarını karşıladığını ve yapının köy halkına geri verilmesini istediklerini belirttiler. Eski muhtarın oğlu Abdurrahman Gedik ise, herkesin durumdan haberdar olduğunu ifade etti.





- 18:46Cem Yılmaz'dan yapay zeka esprisi: 68 milyarlık servetle aşk yaşıyor!
- 18:40Çorum'da bayram dönüşü trafik yoğunluğu arttı
- 18:25Kanye West izdihamı: İstanbul'da binlerce hayran konser öncesi akın etti
- 18:19Bakan Kurum, 854 yıllık çınar ağacının hikayesini paylaştı
- 18:08Tunceli'de doğa yürüyüşü kabusa döndü: Kayalıklardan düşen yaralı kurtarıldı




