Kartalkaya Otel Yangını Davası: İki kişi tutuklandı, bazı sanıklar tahliye edildi

Kartalkaya Otel yangını davasında itfaiye eri İrfan Acar tutuklanırken, bazı sanıklar tahliye edildi ve dava 22 Eylül'e ertelendi.
Bolu'nun Kartalkaya bölgesinde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın 10. duruşması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önemli kararlar alındı.
TUTUKLAMA VE TAHLİYE KARARLARI
Duruşmada, itfaiye eri İrfan Acar'ın tutuklanmasına, Mudurnu Enerji AŞ yetkilisi İbrahim Polat'a ise ev hapsi uygulanmasına karar verildi. Otel mutfak personeli Faysal Şahin ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Ergül ailesinin tutukluluğunun devamına karar verilmesiyle, tutuklu sayısı 19 olarak kaldı.
GERGİN GÖRÜŞMELER VE DUYGUSAL ANLAR
Duruşma salonunda gergin anlar yaşandı. Yangında hayatını kaybeden aşçı Eslem Uyanık'ın ablası Emel Uyanık, duygusal ifadeler kullanarak kardeşinin ölümüne ilişkin yaşadıklarını anlattı ve gözyaşlarına boğuldu. Yangından ailesiyle birlikte pencereden atlayarak kurtulan Gülnihal Temizkan ise otelin güvenlik eksikliklerine dikkat çekti. Sekiz yakınını kaybeden Avukat Yüksel Gültekin ise otel genel müdürü ve sahibinin damadı Emir Aras'ın kaçış görüntülerine atıfta bulunarak sert eleştirilerde bulundu ve Aras'ın tutuklanması çağrısında bulundu. Gültekin'in sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
DAVANIN ERTELENMESİ
Dava, bir sonraki celse için 22 Eylül Pazartesi gününe ertelendi.
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!




