GÜNDEM
Yayınlanma : 02 Eylül 2025 12:14

Eskişehir, kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı

Eskişehir, kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı
Eskişehir, 2 Eylül'de kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı.

Eskişehir, 103. kurtuluş yıl dönümünü coşkulu bir programla kutladı. Vilayet Meydanı’nda gerçekleşen törende, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Rafet Dalkıran, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

teknik yapı

ESKİŞEHİR'İN KURTULUŞ MÜCADELESİ ANILDI

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar başladı. Hava Pilot Binbaşı Mustafa Yıldırım, Eskişehir halkının kurtuluş mücadelesindeki fedakârlıklarını ve milli birlik ve beraberliğe olan vurguyu dile getirdi. Yıldırım, 13 ay 13 gün süren işgalin sona erdiğini ve bu zaferin Eskişehir halkının azmini gösterdiğini vurguladı. 'Dün olduğu gibi bugün de atalarımızın bize emanet ettiği bayrağımıza uzanacak eller ne pahasına olursa olsun kırılacaktır. Emin olunuz ki asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tehdide karşı koyacak kabiliyettedir.' şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÜNLÜCE'DEN ESKİŞEHİR VURGUSU

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise konuşmasında, şehrin bağımsızlık mücadelesini ve direniş ruhunu anlattı. Ünlüce, 2 Eylül'ün Eskişehir'den yükselen bağımsızlık ateşinin milleti karanlıktan aydınlığa taşıdığı tarih olduğunu belirterek, 'Bu şehir direnişin, bağımsızlığın, esarete karşı ‘yaşasın hürriyet’ diyenlerin şehridir.' dedi. Törende, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Hiranur Sapmaz 'Eskişehir Güzellemesi'ni, Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Musa Yiğit Özdemir ise 'Eskişehir' şiirini seslendirdi. Halk oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi.