YAŞAM
Yayınlanma : 10 Aralık 2025 03:35

Eskişehir'de arıcılık ve bal ürünlerinin geleceği tartışıldı

Eskişehir'de arıcılık ve bal ürünlerinin geleceği tartışıldı
Eskişehir'de düzenlenen 'Türkiye'de Arıcılık ve Arı Ürünleri Paneli'nde, sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alınarak Eskişehir'in arıcılık potansiyelinin geliştirilmesi için iş birliği vurgusu yapıldı.
Eskişehir'de arıcılık ve bal ürünlerinin geleceği tartışıldı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi ve Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye'de Arıcılık ve Arı Ürünleri Paneli' ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde gerçekleşti.

teknik yapı

ARICILIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK BİLGİLENDİRMELER

Açılış konuşmalarıyla başlayan panelde, arıcılık sektörüne dair teknik sunumlar yapıldı. Etkinlikte, Eskişehir'in florası, farklı bal çeşitleri, arıcılık mevzuatı ve koloni yönetimi gibi konulara odaklanılarak katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.

BÖLGESEL VE ULUSAL DÜZEYDE ÖNEM VURGUSU

Panelde arıcılığın hem bölgesel hem de ulusal düzeydeki kritik önemi üzerinde duruldu. Özellikle Eskişehir'in arıcılık potansiyelinin nasıl daha etkin bir şekilde geliştirilebileceğine dair değerlendirmeler yapıldı. Sektörün mevcut durumu, karşılaşılan zorluklar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri masaya yatırıldı. İlde arıcılığın sürdürülebilir bir şekilde güçlendirilmesi amacıyla ortak çalışma ve iş birliğinin gerekliliği vurgulandı. Katılımcıların görüş alışverişinde bulunduğu panel, verimli bir şekilde sona erdi.