ASAYİŞ
Yayınlanma : 16 Temmuz 2025 13:11
Düzenleme : 16 Temmuz 2025 14:00

Eski Polis Cemil Koç ve 6 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Eski Polis Cemil Koç ve 6 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
İstanbul’da üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın eski sevgilisi Cemil Koç tarafından öldürülmesi olayında, eski polis memuru ve 6 şüpheli adliyeye sevk edildi; olayla ilgili güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesi olayında, eski polis memuru Cemil Koç ve 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Genç kızın cesedi, sevgilisi tarafından valize konularak Eyüpsultan’da yol kenarına atılmıştı.

teknik yapı

OLAYIN AYRINTILARI

Ayşe Tokyaz (22), sosyal medya üzerinden tanıştığı eski polis memuru Cemil Koç (38) ile bir süre ilişki yaşamıştı. İkili ayrıldıktan sonra, Koç, Tokyaz’ı son kez görüşmek üzere evine çağırdı. Tokyaz’dan haber alınamayınca, kız kardeşinin kayıp ihbarı üzerine polis çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtları, Tokyaz’ın 9 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30’da Koç’un evine gittiğini, 11 Temmuz gecesi ise Koç ve bir arkadaşının cesedin bulunduğu valizi dışarı çıkardığını gösterdi. Valiz, 13 Temmuz günü saat 02.00’da bulundu ve cesedin yaklaşık iki gün yol kenarında kaldığı iddia edildi.

500 BİN LİRA KARŞILIĞINDA CESET TAŞINMASI

Soruşturma kapsamında elde edilen görüntüler, Koç’un cesedin bulunduğu valizi evden çıkardığını ve araca taşıdığını gösteriyor. Koç, 500 bin lira karşılığında cesedi başka bir araca yükletmiş, bu araçtaki iki kişi ise cesedi Eyüpsultan’da yol kenarına atmış. Koç’un bir benzinlikte durup cesedi kontrol ettiği, deodorant sıkıp, ardından başka bir araçla buluşarak cesedi aktardığı tespit edildi.

GÖZALTI VE ADLİYEYE SEVK

Olayla ilgili olarak, eski polis memuru Cemil Koç ve ona yardım ettiği değerlendirilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından, şüpheliler Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Cemil Koç, sorgu sırasında susma hakkını kullandı. Yapılan incelemede, Koç’un geçen yıl ruhsatsız silah bulundurmaktan meslekten ihraç edildiği ve çeşitli suçlardan adli sicil kaydının bulunduğu ortaya çıktı.