• satrroıad dörüm
GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Haziran 2026 11:45

Ayşe Tokyaz parkı, anısına açıldı

Ayşe Tokyaz parkı, anısına açıldı
Küçükçekmece'de, Ayşe Tokyaz'ın anısına açılan parkın töreninde, kadın güvenliği için mücadele vurgusu yapıldı. Başkan Kemal Çebi, adaletin takipçisi olacaklarını söyledi.
Ayşe Tokyaz parkı, anısına açıldı

Küçükçekmece Belediyesi, genç yaşta hayattan koparılan Ayşe Tokyaz’ın anısını yaşatmak amacıyla Atakent Mahallesi’nde ismini taşıyan parkın açılışını düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi.

sempati mobilya

Ayşe Tokyaz parkı, anısına açıldı 1

ANMA TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Açılış törenine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Niyazi Şahin, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Gönül Kotabaş ve birçok siyasi figür katıldı. Ayrıca, Ayşe Tokyaz’ın annesi Halime Tokyaz ve kız kardeşi Esra Tokyaz da törende yer aldı. Başkan Çebi, kurdele kesimini katılımcılarla birlikte gerçekleştirdi.

Ayşe Tokyaz parkı, anısına açıldı 2

KADINLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN MÜCADELE

Törende konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Tokyaz ailesine başsağlığı dileyerek, parkın sadece bir yeşil alan olmayacağını, aynı zamanda toplumsal hafızanın bir simgesi olacağını vurguladı. Kadınların güvenliği için verdikleri mücadelenin önemine dikkat çeken Çebi, Ayşe Tokyaz’ın adının bu parkla sonsuza dek yaşatılacağını ifade etti. Esra Tokyaz ise, Ayşe’nin adının son nefesini verdiği yerde yaşayacağını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.