Eşel mobil sistemi çökünce akaryakıt zamları gıda fiyatlarını fırlattı!

Akaryakıttaki zamları durdurmak için getirilen eşel mobil sistemi çöktü. Bu durum, gıda fiyatlarını rekor seviyelere çıkardı. Uzmanlar, küresel gübre krizinin de etkili olduğunu belirtiyor.
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın önüne geçmek amacıyla geçici olarak hayata geçirilen eşel mobil sistemi, beklenen etkiyi gösteremedi ve çöktü. Bu durum, gıda fiyatlarında rekor seviyelere ulaşan bir artışa neden oldu.
EŞEL MOBİL SİSTEMİ BEKLENEN FAYDAYI SAĞLAMADI
Türkiye ekonomisini akaryakıt krizi ve bunun dolaylı etkilerinden korumak amacıyla devreye alınan eşel mobil sistemi, ne yazık ki amacına ulaşamadı. Sistemin başarısız olmasıyla birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki artışlar hız kesmeden devam etti.
GIDA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ
SÖZCÜ TV Hafta Sonu Ana Habersunucusu Özlem Zengin, canlı yayında bu önemli gelişmeyi duyurdu. Uzmanların, küresel gübre krizi ve Hürmüz Boğazı'ndan yapılan gübre ithalatındaki aksamaların da bu duruma etki ettiğini belirttiği ifade edildi. Türkiye'nin enerji, tohum ve gübre gibi temel girdileri ithal etmesi nedeniyle, bu tür küresel gelişmelerden etkilenmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!
- 01:29Borsada Fenerbahçe etkisi: Yükseliş yüzde 10'a ulaştı
- 01:19Mevduat faizleri zirvede: 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi dudak uçuklattı!
- 01:09Selahattin Paşalı'nın evliliğinde yasak aşk iddiaları gündemde
- 00:59Sahildeki dev ev, köprüden böyle geçti: Trafik durdu!





