EĞİTİM
Yayınlanma : 06 Ağustos 2025 21:47

Erzurum'da yapay zekâ destekli medya uzmanlığı eğitimi başladı

Erzurum'da yapay zekâ destekli medya uzmanlığı eğitimi başladı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi", Atatürk Üniversitesi Uygulama Oteli'nde başladı.
Erzurum'da yapay zekâ destekli medya uzmanlığı eğitimi başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Uygulama Oteli’nde 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'ni başlattı. Eğitime Erzurum Bölge Müdürü Recep Küçükece ve basın mensupları katıldı.

teknik yapı

YAPAY ZEKA HABERCİLİĞİN GELECEĞİ

Erzurum Bölge Müdürü Recep Küçükece, yapay zekânın habercilikteki önemini vurgulayarak, teknolojinin doğru ve etik kullanımının medyayı daha etkili, hızlı ve güvenilir hale getireceğini belirtti. Küçükece, medya mensuplarının dijital dönüşüme uyum sağlamasının, yerel ve ulusal düzeyde haber kalitesini artıracağına inandığını dile getirdi. 'Medya mensuplarının dijital dönüşüme uyum sağlaması hem yerel hem de ulusal düzeyde haber kalitesini artıracağına inanıyoruz.' şeklinde konuştu.

İKİ GÜNLÜK EĞİTİM

Bilgisayar Mühendisi Gökhan Su tarafından verilen eğitim iki gün sürecek. Katılımcılar, yapay zekânın medya sektörüne getirdiği yenilikler, dijital araçların etkin kullanımı ve geleceğin habercilik vizyonu hakkında kapsamlı bilgiler edinecek.