Erzurum'da son bir yıl içinde 3 bin 101 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların yanı sıra, 2025 yılının 12 ayında polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde bin 925 ölümlü veya yaralamalı trafik kazası yaşandı.
KAZA İSTATİSTİKLERİ YÜKSEK
Erzurum'da, 2025 yılına ait trafik istatistiklerine göz atıldığında, polis ve jandarma bölgesinde ortaya çıkan kazaların çoğunun maddi hasarlarla sonuçlandığı dikkat çekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenli olarak açıklanan aylık trafik istatistik bülteninde, kaza yerindeki ölü sayıları da yer almakta.
ÖLÜM VE YARALI SAYILARI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın verilerine göre, Erzurum'da 2025 yılında kaydedilen trafik kazalarında bin 925 yaralamalı kaza, 3 bin 101 maddi hasarlı kaza, 34 ölüm ve toplamda 3 bin 413 yaralı bulunuyor.








