Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle 'Afette İlk Umut: UMKE' temalı dikkat çekici bir tanıtım etkinliği düzenledi.

UMKE EKİPLERİ SAHADA HAZIR
Etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, acil sağlık hizmetlerinin hayati önemini vurgulayarak, mevcut çalışmaları, gönüllü UMKE personelinin gücünü ve yapılan teknolojik yatırımları detaylandırdı. Dr. Tekin, Erzincan'da aktif görev yürüten 118 gönüllü UMKE personelinin, her türlü afet, deprem ve acil durumda 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır olduğunu belirtti.
VATANDAŞLARA TEMEL UYGULAMALAR ANLATILDI
Dr. Tekin, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarının emeklerine teşekkür ederek haftalarını kutladı. Tanıtım etkinliği kapsamında UMKE çadırları, araçları ve son teknoloji ekipmanları sergilendi. Ayrıca, vatandaşlara acil durumlar karşısında yapılması gereken temel ilk yardım uygulamaları, UMKE ekipleri tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.







