Enflasyon beklentileri yükseldi: Yıl sonu tahmini güncellendi

Ekonomistlerin enflasyon beklentileri yükselirken, 2026 yıl sonu tahminleri medyan olarak yüzde 25,00 olarak güncellendi.
Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentileri, aylık medyan olarak yüzde 2,30, ortalama tahmin ise yüzde 2,42 artış gösterdi.
YÜKSEK VE DÜŞÜK BEKLENTİLER
Aylık TÜFE beklentilerinde en yüksek oran yüzde 4,00, en düşük artış oranı ise yüzde 2,00 olarak kaydedilirken, İdeal Data Haber'in 24 kurum ve ekonomist ile yaptığı ankete göre mart ayı yıllık TÜFE verisi için medyan tahmin yüzde 31,40, ortalama tahmin ise yüzde 31,51 oldu. Yıllık tahminlerde en yüksek ve en düşük oranlar sırasıyla yüzde 33,51 ve yüzde 30,94 olarak belirlendi.
2026 YIL SONU BEKLENTİLERİ
Ekonomistlerin çekirdek enflasyon göstergelerinden C Endeksi’ne ilişkin aylık beklentisi yüzde 1,90, yıllık beklentisi ise yüzde 29,35 olarak ortaya çıktı. Ayrıca, 2026 yıl sonu enflasyon beklentilerindeki yükseliş eğilimi devam etmekte. Yıl sonu medyan tahmin yüzde 25,00 olarak belirlenirken, önceki anket döneminde bu oran yüzde 24,00 seviyesindeydi. 2026 yıl sonuna dair 18 ekonomistin katılımıyla yapılan ankette ortalama tahmin yüzde 25,28 oldu. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan Cuma günü saat 10.00'da açıklanacak.
- 08:16Otoyolun üzerinde hayata geçen köprü: Bir parktan fazlası
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!






