IBF Hafif Sıklet Dünya Şampiyonu Bayburtlu milli boksör Elif Nur Turhan, unvanını korumak için çıktığı ilk maçta Avustralyalı rakibi Taylah Gentzen’i mağlup ederek şampiyonluk kemerini elinde tutmayı başardı.
ZAFLA BİTEN MÜCADELE
Mücadele, İngiltere’nin Newcastle kentindeki Newcastle Arena’da gerçekleştirildi ve toplamda 10 raund sürdü. Elif Nur Turhan, rakibini split decision (2-1) ile yenerek büyük bir başarıya imza attı. Gösterdiği azim ve performansla izleyenlerden tam not alan Turhan, uluslararası arenada da adını bir kez daha duyurmuş oldu.
BAYBURT'UN GURURU
Bu galibiyet, Elif Nur Turhan’ın Bayburt’ta ve Türkiye genelinde büyük bir gurur kaynağı oldu. Başarılarıyla genç boksör, Türkiye’nin uluslararası boks sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı.








