İzmir'de berberlik sanatını öğrenip, bu bilgisini memleketi Bayburt'a taşıyan Salih Temuçin, Elazığ'da düzenlenen ve 13 ülkenin katıldığı Balkan Dünya Şampiyonası'nda sakal stil kesimi kategorisinde zirveye oturdu. Yarışmaya kendine has tarzıyla, yani takke ve sakalıyla katılırken, bu durumun bir önyargıyla karşılanabileceği endişesini taşıdığını itiraf eden Temuçin, ancak gördüğü sıcak karşılamanın tüm çekincelerini ortadan kaldırdığını belirtti.

BİRİNCİLİK GELDİ!
Elazığ'da gerçekleşen prestijli yarışmada Bayburt'u başarıyla temsil eden berber Salih Temuçin, makas kesimi ve sakal stil kesimi olmak üzere iki ayrı kategoride hünerlerini sergiledi. Özellikle sakal stil kesiminde rakiplerini geride bırakmayı başaran Temuçin, gurur verici bir şampiyonluk elde etti. 17 yaşında başladığı berberlik mesleğini tam 20 yıldır sürdüren usta isim, mesleğin inceliklerini İzmir'de öğrenmiş, Ankara'da da tecrübe kazanmıştı. Ardından, edindiği bilgi ve birikimi memleketi Bayburt'taki genç yeteneklere aktarmak amacıyla doğduğu topraklara geri döndü.

GELECEK NESİLLERE İLHAM KAYNAĞI
Bayburt'taki berberlerin genel olarak yetenekli olduğunu ifade eden Temuçin, en büyük hedefinin kendi mesleki birikimini yeni nesle aktarmak olduğunu vurguladı. Başka illerin uluslararası yarışmalara genellikle kalabalık ekiplerle katıldığını belirten Temuçin, kendi hedefinin ise Bayburt'tan da 10-15 kişilik bir ekiple dünya ve Avrupa şampiyonalarında yer almak olduğunu dile getirdi. Genç meslektaşlarının kendilerine güvenmeleri ve başarıya ulaşmaları için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Temuçin, "Allah bana bu sanatı nasip etti. Ben de öğrendiklerimi genç kardeşlerime aktarmak istiyorum. Onların mesleklerini severek yapmaları, kendilerine güvenmeleri ve başarılı olmaları için elimden geleni yapacağım" dedi.

ÖNYARGILAR YIKILDI
Yarışmaya takke ve sakalıyla katılırken, nasıl bir tepkiyle karşılaşacağı konusunda yaşadığı tereddütleri dile getiren Temuçin, organizasyonda gördüğü yoğun ilgi ve misafirperverliğin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. "Takke ve sakalla yarışmaya katıldığımda beni kınarlar diye düşündüm. Ama tam tersine beni kendi evimdeymişim gibi karşıladılar. Çok ilgi ve alaka gösterdiler. Çok mutlu oldum elhamdülillah" diyen Temuçin, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.









