ÇEVRE
Yayınlanma : 23 Ocak 2026 12:12

Elazığ adeta beyaza büründü: Kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı, araçlar kayboldu!

Elazığ adeta beyaza büründü: Kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı, araçlar kayboldu!
Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı 20 cm'yi bulurken, araçlar kar altında kaldı.
Elazığ adeta beyaza büründü: Kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı, araçlar kayboldu!

Elazığ'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri adeta beyaza bürüdü. Gece boyunca aralıksız devam eden yağış sonrası kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaşırken, park halindeki araçlar kar yığınlarının altında kaldı.

teknik yapı

ULAŞIMDA GÜÇLÜKLER YAŞANIYOR

Şehir merkezinde ulaşım, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yanı sıra kontrollü olarak sağlanıyor. Vatandaşlar, metreyle ölçtükleri kar kalınlığı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

'20 YILDIR BÖYLE KAR GÖRÜLMEDİ'

Elazığlı Ahmet Muci, yaklaşık 20 yıldır böyle yoğun bir kar yağışı görmediğini belirterek, "Kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Dünden beri aralıksız yağan kar şehrimizi beyaza bürüdü. Kar berekettir, bu görüntü hem ülkemiz hem şehrimiz hem de barajlarımız için son derece güzel ve umut verici. Allah rahmetini zahmete çevirmesin. Aynı zamanda araçlar da her yer de kar altında. Soğuk bir hava var ama ortaya çıkan manzara insanın içini ısıtıyor." ifadelerini kullandı.