ÇEVRE
Yayınlanma : 03 Ocak 2026 07:39

Düzce'ye dev beyaz örtü: Kar kalınlığı bazı bölgelerde 40 santimetreyi aştı!

Düzce'ye dev beyaz örtü: Kar kalınlığı bazı bölgelerde 40 santimetreyi aştı!
Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı, bazı bölgelerde 40 cm'ye ulaşan kar kalınlığına neden oldu. Belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlardan destek istendi.
Düzce'ye dev beyaz örtü: Kar kalınlığı bazı bölgelerde 40 santimetreyi aştı!

Düzce, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışıyla adeta beyaza büründü. Kısa sürede kenti kaplayan kar, özellikle Konuralp ve Bahçeşehir bölgelerinde etkisini göstererek kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşmasına neden oldu.

teknik yapı

ŞEHİR MERKEZİ DE KARLA KAPLANDI

Şehir merkezinde ise kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetre olarak ölçüldü. Bu ani bastıran kar yağışı, bazı araçların yolda kalmasına yol açarken, Düzce Belediyesi'ne bağlı ekipler hemen harekete geçti.

KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Belediye ekipleri, il genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, ulaşımın aksamaması ve çalışmaların daha etkin yürütülebilmesi için vatandaşlardan araçlarını yol kenarlarına park etmemelerini rica etti. Ayrıca, karla mücadele sürecine destek olmak amacıyla vatandaşlardan el birliğiyle hareket etme çağrısı yapıldı.