• satrroıad dörüm
ASAYİŞ
Yayınlanma : 17 Temmuz 2026 13:51

Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı

Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı
İzmir'de 5 yıl sonra ehliyetine kavuşan oto galerici Ferhat Altundağ, sevincini keserek kurban adadı ve bir daha asla alkollü araç kullanmayacağını vurguladı.
Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 5 yıl önce alkollü araç kullanırken kaza geçirip ehliyetine el konulan oto galerici Ferhat Altundağ, ceza süresinin sona ermesinin ardından sürücü belgesine yeniden kavuştu.

Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı 1

KURBAN KESEREK ADAĞINI YERİNE GETİRDİ

Ehliyetini geri almasının ardından, daha önce adadığı kurbanı kesen Altundağ, bir daha asla alkollü araç kullanmayacağını ifade etti. 2021 yılında alkollü olarak direksiyon başındayken kazaya karıştığını belirten Altundağ, bu olay sonucunda ehliyetinin 5 yıl süreyle iptal edildiğini hatırlattı. Uzun süren ceza sürecinin ardından, gerekli resmi işlemleri tamamlayarak sürücü belgesini geri aldı.

Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı 2

ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİ

Ehliyetsiz kaldığı bu 5 yıl boyunca büyük zorluklar yaşadığını belirten Ferhat Altundağ, “Bu süreç benim için çok zorlayıcıydı. İşlerimi yürütebilmek için yanımda sürekli ehliyetli bir arkadaşımı bulundurmak zorunda kaldım. Alkollü araç kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum, sonuçları çok ağır olabiliyor” dedi. Altundağ, “İnşallah Allah kestiğimiz adağı kabul eder” diyerek duygularını dile getirdi.

Ehliyetine 5 yıl sonra kavuşan galerici, sevincini kurban keserek kutladı 3