Ege'ye dostluk ve doğa yürüyüşü ile Akdeniz suyu döküldü

Datça'da düzenlenen 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü' etkinliği kapsamında Akdeniz suyu Ege Denizi'ne döküldü ve dostluk mesajları verildi.
Muğla'nın Datça ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü' etkinliği, bu yıl 25'inci kez gerçekleştirildi.

DENİZ SUYU BULUŞMASI
Etkinlikte, Akdeniz'den alınan deniz suyu, Ege Denizi ile buluşturuldu. Ege ile Akdeniz'in birleşme noktasında yer alan Datça'da, Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla yoğun katılımla düzenlendi. Testilerle denizden doldurulan su, Gereme Koyu Katıyalı mevkiine taşındı ve burada Ege Denizi'ne döküldü.

DOSTLUK MESAJI VERİLDİ
Törende Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ile organizasyonun öncülerinden Hüseyin Tüzün de yer aldı. Bu sembolik buluşma, iki deniz arasında dostluk, birlik ve doğaya sahip çıkma mesajı verdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik, bölgenin doğal güzelliklerine dikkat çekerken, renkli görüntülere sahne oldu. Deniz suyunun Ege’ye dökülmesinin ardından yürüyüşçüler, piknik alanına geçerek gün boyu süren etkinliklerde eğlendi.
- 18:27Doğal gazda işlem hacmi düştü, referans fiyatı belli oldu
- 18:18Viking tarihine damga vuran dev hazine bulundu
- 18:09BBC'de şok: Üst düzey sunucu kadın çalışanın kolunu mu kırdı? Skandal iddia ortalığı karıştırdı!
- 18:00OPEC+ ülkelerinden haziran için günlük 188 bin varil artış kararı
- 17:51Tapu renklerindeki gizem çözüldü: Mavi mi, pembe mi? Rengine dikkat etmeyenin başı yanabilir!




