• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 02 Ağustos 2026 12:21

Dunellen'de çalı kılığına giren polis, 74 sürücüye ceza kesti

Dunellen'de çalı kılığına giren polis, 74 sürücüye ceza kesti
Dunellen'de polis, çalı kılığına girerek yaptığı denetimde 74 sürücüye ceza kesti. Emniyet, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Dunellen kentinde emniyet güçleri, dikkat dağıtıcı unsurlara karşı ilginç bir uygulama başlattı. Dunellen Polis Departmanı (DPD) ekipleri, trafikte cep telefonuyla ilgilenen sürücüleri tespit etmek için yaratıcı bir yöntem kullandı.

ÇALI KILIĞINDAKİ POLİS

Ekipten bir polis memuru, tamamen yeşil yaprak desenli kamuflaj giyerek çalı kılığına girdi ve şehir merkezinde konuşlandı. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede gerçekleştirilen denetimde, kamuflajlı polis memuru elindeki dürbünle araç içlerini dikkatle inceledi. Direksiyon başında cep telefonuna bakan sürücüler anında tespit edilerek, ilerideki kontrol noktalarına bildirildi.

DENETİMDE SÜRÜCÜLER UYARILDI

Denetim sırasında toplam 74 sürücüye idari para cezası kesildi. Sosyal medya hesabından denetim fotoğraflarını paylaşan polis departmanı, bu süreçte sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, "O mesaj ya da bildirim bekleyebilir. Gözünüz telefonda değil, her zaman yolda olsun" mesajını paylaştı. New Jersey'de uygulanan "eller serbest" yasası gereği, direksiyon başında telefon kullanımı ağır yaptırımlara tabi tutulmakta. İlk ihlalde 200 dolar ceza kesilirken, tekrar eden ihlallerde bu miktar 600 dolara kadar çıkabiliyor. Üç kez ihlal eden sürücülerin ehliyetlerine ise 90 güne kadar el konulabiliyor.