Dört büyük kulüp borsada yatırımcıları üzdü

Borsada büyük hayal kırıklığı yaşayan dört büyük futbol kulübü, yatırımcılarına büyük kayıplar yaşattı. Galatasaray en yüksek piyasa değerine sahip kulüp oldu.
Yatırımcıların borsa beklentilerini karşılayamayan dört büyük futbol kulübü, önemli değer kayıpları yaşadı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, yüzde 50,3, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları, yüzde 23,4, Fenerbahçe Futbol AŞ ise yüzde 9,2 değer kaybı ile dikkat çekti.
FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ KUPASIZ YIL GEÇİRDİ
Beşiktaş, şampiyonluk yarışında geride kalmasının yanı sıra, borsada da yatırımcılarına kaybettirdi. 2025 yılı kupa getirmeyen siyah-beyazlılar, taraftarlarının beklentilerini karşılayamadı. Fenerbahçe Futbol Takımı da aynı şekilde 2025 yılını kupasız kapattı ve Türkiye Kupası'nı kazanarak 2014'ten sonraki 9 yıllık hasretine son vermesine rağmen, 2024 sonrasında başarı elde edemedi.
GALATASARAY'IN PİYASA DEĞERİ ZİRVEDE
Süper Lig'in lideri olan Galatasaray, borsada da benzer bir başarı gösteremedi. Aralık ayı itibarıyla yapılan analizler, Fenerbahçe'nin yatırımcılarına en fazla kaybettiren kulüp olduğunu ortaya koydu. Trabzonspor'un hisseleri yüzde 10,1, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 8,7, Beşiktaş'ın hisseleri ise yüzde 5,2 geriledi. Galatasaray, 15 milyar 659 milyon 999 bin 999 lira piyasa değeriyle en yüksek değere sahip kulüp konumundayken, Fenerbahçe 11 milyar 525 milyon lira, Trabzonspor 8 milyar 25 milyon lira ve Beşiktaş ise 7 milyar 114 milyon 247 bin 799 lira piyasa değeriyle onu takip ediyor.
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu






