Doğu'da Sibirya soğukları hüküm sürüyor, termometreler -23 dereceyi gösterdi

Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları devam ediyor, Ardahan'da sıcaklık -23 dereceye kadar düşerken, batıda bahar havası hüküm sürüyor.
Türkiye'nin batı kesimleri bahar havasına hazırlanırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre, ülkenin doğusunda sıcaklıklar eksi derecelerde seyrediyor ve bu durum günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
EN DÜŞÜK SICAKLIK ARDAHAN'DA
28 Ocak 2026 tarihinde saat 18:00 ile 06:00 arasında yapılan ölçümlerde, Ardahan'ın Göle ilçesinde termometreler -23.0 dereceyi göstererek ülkenin en düşük sıcaklık değerini kaydetti. Ardahan'ın Yalnızçam Kayak Merkezi -20.6 derece, Ardahan Merkez ise -19.7 derece ile soğuk havanın en şiddetli hissedildiği yerler arasında yer aldı.
DİĞER İLLERDE DE SOĞUK HAVA ETKİLİ
Kars Merkez -19.5 derece, Erzurum'un Yakutiye ilçesi -19.3 derece, Ağrı'nın Çukuralan Köyü -18.6 derece ve Erzurum'un Horasan ilçesi -18.6 derece ile soğuk havanın etkili olduğu diğer bölgeler oldu. Buna karşılık, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sıcaklık 16 derece olarak ölçüldü, bu da ülkenin batısı ile doğusu arasındaki sıcaklık farkının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.
- 01:49Düzce'de Karaca Deresi için ıslah çalışmaları başladı
- 01:39Galatasaray'ın geleceği parlak: Kavukcu'dan dev kulüplerle yarışma iddiası
- 01:29Okan Buruk: Şampiyonluğu yakaladığımız için çok mutluyum
- 01:19Macaristan'da devir teslim: Magyar, Orban'dan koltuğu devraldı
- 01:09Adıyaman'da ikinci kattan düşen genç hayatını kaybetti





