Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'nde Türkçe Yazılar Işıksız Bırakıldı

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçe Kaymakamlığı, belediye binası girişindeki Türkçe yazının ışıksız bırakıldığını belirterek, Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın imzalı yazıyla sorunun giderilmesini ve soruşturma başlatılmasını talep etti.
Diyarbakır’ın Kocaköy İlçe Kaymakamlığı, Kocaköy Belediyesi binası girişindeki Türkçe yazının ışıksız bırakıldığını tespit etti. Belediye binasının girişinde bulunan ‘Kocaköy Belediyesi’ yazısının Türkçe kısmı karanlık kalırken, Kürtçe kısmı aydınlatılmıştı. Bu durum, özellikle akşam saatlerinde dikkat çekti.

KAYMAKAMLIKTAN BELEDİYEYE YAZI
Kocaköy Kaymakamlığı, sorunun giderilmesi için belediyeye resmi bir yazı gönderdi. Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın imzalı yazıda, Türkçe yazının kasıtlı mı yoksa arıza nedeniyle mi ışıksız kaldığının araştırılması istendi. Yazıda, Türkiye Cumhuriyeti’nin dilinin Türkçe olduğu ve kamu kurumlarında Türkçe kullanımının yasal zorunluluk olduğu vurgulandı.
ANAYASA VE KANUNLARA AYKIRI
Kaymakamlık yazısında, aydınlatma veya karartma yoluyla Anayasa ve kanunların etkisiz hale getirilmesinin düşünülemez olduğu belirtildi. Arıza varsa giderilmesi, kasıtlı bir durum söz konusuysa da sorumluların tespit edilmesi için soruşturma başlatılması talep edildi. Kaymakamlık, belediyeden sorunun çözümü ve sonuç hakkında bilgi verilmesini istedi.
- 17:54Bayram dönüşü trafik felç oldu
- 17:47Van'da fırtına uçakları tersten indirdi: Yolcular tedirgin
- 17:40Siirt'te düğün konvoyuna traktörler damga vurdu
- 17:30Kırmızı pancarın gizemi laboratuvarda çözülüyor: HBX Academy'den patentli inovasyon
- 17:14ABD, İran'a karşı sert mesaj verdi: Yeni saldırılar yolda olabilir




