Diyarbakır'da 15 Temmuz Anması: Vali Zorluoğlu, terörsüz Türkiye vurgusu yaptı

Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi; Vali Murat Zorluoğlu, terörsüz Türkiye sürecinde Diyarbakır'ın önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.Diyarbakır'da 15 Temmuz Anması: Vali Zorluoğlu, terörsüz Türkiye vurgusu yaptı
Diyarbakır Valiliği önünde, 15 Temmuz darbe girişiminin dokuzuncu yıl dönümü kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi, meydanda kurulan dev ekrandan canlı olarak yayınlandı.

VALİ ZORLUOĞLU'NUN KONUŞMASI
Programda konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, darbe girişiminin 9. yıl dönümünde, bir taraftan 253 vatandaşın bir gecede şehit verilmesinin hüznünü derinden hissederken, diğer taraftan da bir direnişe milletçe imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Vali Zorluoğlu, 15 Temmuz gecesinin sadece bir işgal girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda istiklal ve istikbalimize sahip çıkma günü olduğunu vurguladı. FETÖ’cü hainlerin sadece Cumhurbaşkanını ve hükümeti değil, topyekün Türkiye’yi hedef aldığını, geleceğimize ve bekamıza kast ettiğini ifade etti. Ancak milletimizin feraseti, hükümetin ve Silahlı Kuvvetlerin kararlılığıyla bu hain planın boşa çıkarıldığını söyledi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSU
Vali Zorluoğlu, Terörsüz Türkiye sürecinde çok büyük mesafe alındığını, örgütün silah bırakma aşamasına gelindiğini vurguladı. 'Terörsüz bir Türkiye’de kadim şehir Diyarbakır, Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı olmaya adaydır.' diyen Vali Zorluoğlu, Diyarbakır’ın genç ve dinamik nüfusu, sanayi altyapısı ve kültürel mirası ile kısa sürede ülkemizin en müreffeh şehirlerinden biri olacağına inancını dile getirdi. Diyarbakır’ın artık sansasyonel olaylarla değil, başarılarıyla anılacağını belirtti.

ANMA PROGRAMI ETKİNLİKLERİ
Vali Zorluoğlu’nun konuşmasını takiben sancak bayrağı devir teslimi yapıldı, resim sergisinde birinci olan öğrencilere hediyeler verildi. Programda Dengbêj ve erbane dinletisi gerçekleştirildi; Devlet Klasik Türk Müziği Medeniyetler Korosu da günün anlamına uygun eserler seslendirdi. Stantlarda düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Programa Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!



