Diyanet'in harcamaları emeklileri zorluyor

Diyanet'in harcamaları, emekli bayram ikramiyeleriyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek. CHP'li Aşkın Genç, bu durumun emeklileri zorladığını açıkladı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Diyanet'in kurban bedelini 18 bin lira olarak belirlediğini ve emekli bayram ikramiyesinin 4 bin lira olduğunu vurguladı. Genç, bu miktarın emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirterek, 'Bu para ile kurban yerine 4 kilogram kıyma bile zor alınır.' dedi.
BÜTÇE ERİYOR
Aşkın Genç, Diyanet’in bir dakikalık harcamasının 90 emeklinin bayram ikramiyesine denk geldiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, 174.4 milyar liralık bütçesiyle birçok bakanlığı geride bırakırken, yüksek harcamalarıyla da eleştirilerin odağı haline geldi. Diyanet, yılın ilk çeyreğinde bütçesinin 46 milyar 436 milyon 821 bin lirasını yani yüzde 26.6’sını tüketti. Günlük harcama miktarı ise yaklaşık 516 milyon lira olarak belirlenirken, saatlik bütçe gideri ise 21.5 milyon lira olarak hesaplandı.
- 05:19Çöl kumu yeşerdi: Güneş panelleri mucize yarattı
- 05:09Balık yerken iki defa düşünün: İlaç kalıntıları su ekosistemine sızdı
- 05:00Sıra dışı iş ilanı: Köpek bakıcılığına yılda 3,6 milyon TL, konaklama ve müstakil ev!
- 04:49Selahattin ve Lara Paşalı'dan boşanma iddialarına yanıt
- 04:40Kumların Gazabı Yenildi: 20 Yıllık Mücadeleyle Vaha Yeniden Doğdu





