KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 05:51

Dilovası'nda afetlere hazırlık eğitimi tamamlandı

Dilovası'nda afetlere hazırlık eğitimi tamamlandı
Dilovası'nda düzenlenen afetlere hazırlık eğitimi tamamlandı. Yangın ve ilk yardım konularında bilinçlendirilen vatandaşlar, risklere karşı hazırlıklı hale getirildi.

Dilovası’nda, vatandaşların afetlere karşı bilinçlenmesi amacıyla düzenlenen "Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi" sona erdi.

sempati mobilya

Dilovası\

AFETLERLE MÜCADELE İÇİN EĞİTİM

Dilovası Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen programın ikinci gününde, vatandaşlara yangın ve ilk yardım eğitimleri verildi. Eğitimlerde, yangın durumunda doğru müdahale yöntemleri ve söndürme ekipmanlarının etkin kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Temel ilk yardım konularında ise katılımcılara yaralanmalarda ilk müdahale ve hayat kurtarıcı uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Dilovası\

TOPLUMSAL SORUMLULUK VURGUSU

Eğitimlerin amacı, muhtemel risklere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirmek ve toplum temelli afet farkındalığını güçlendirmek olarak belirlendi. Programa katılan Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, afetlere hazırlığın yalnızca kurumların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi. Ömeroğlu, "2016 yılından bu yana 10 ilçede, 103 mahallede toplam 2 bin 313 gönüllü eğitim aldı. Projenin 11. ilçe uygulamasının Dilovası’nda gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.