Dicle Barajı'nda şok gerçek: 7 Yıl önce taşan sular, şimdi kuraklık korkusu!

7 yıl önce Dicle Barajı'nda kapak kıran fazla su, şimdi kuraklık tehdidiyle yer değiştirirken, Diyarbakır'da çiftçiler ekin ekme zamanında endişeli.Dicle Barajı'nda şok gerçek: 7 Yıl önce taşan sular, şimdi kuraklık korkusu!
Son dönemlerde yağışların azalması, barajlardaki su seviyelerini ciddi şekilde düşürüyor. 7 yıl önce fazla su nedeniyle kapağı kırılan Dicle Barajı'nda, günümüzde artık kapıya ulaşacak kadar su bile kalmadı. Bu durum, bölgedeki su kaynaklarının tükenme tehlikesini gözler önüne seriyor.

KURAKLIK TEHLİKESİ ARTIYOR
Son yıllarda artan kuraklık, Diyarbakır ve çevresinde iyice hissedilir hale geldi. Sonbaharın son günlerine girilmesine rağmen, bölgede yalnızca birkaç kez seyrek yağış görüldü. Camilerde yağmur duası yapılmaya başlanırken, sonbahar ayları neredeyse tamamen yağışsız geçiyor ve barajlardaki su miktarı her geçen gün azalıyor.

GEÇMİŞTEKİ SEL OLAYI
13 Aralık 2018'de Dicle Barajı'nda biriken suyun tahliye edilmesi sırasında yüksek basınç nedeniyle baraj kapaklarından biri kopmuştu. Bu olayda akan sular, merkez dahil bazı bölgelerde sel uyarısına yol açmış, şehir merkezindeki On Gözlü Köprüsü ve topraklar sular altında kalmış, birçok ev, iş yeri ve işletmeyi etkilemişti.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar




