Devlet Memurları Sendikası Başkanı Cengiz: Yeni yönetmelik huzursuzluk yarattı

Devlet Memurları Sendikası, yeni vergi daireleri yönetmeliğinin huzursuzluk yarattığını ve iptal edilmesi için yasal mücadele başlattıklarını açıkladı.
Devlet Memurları Sendikası (DMS) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, 'Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği, vergi dairelerinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve gelir uzmanları arasında ciddi bir huzursuzluğa yol açtı' ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETMELİK RAPORU AÇIKLANDI
Devlet Memurları Sendikası, Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği ile ilgili olarak 7 Ocak'ta gerçekleştirilen bir çalışma sonucu hazırlanan raporu kamuoyuna duyurdu. Raporda, yeni mevzuat düzenlemesi nedeniyle idari süreçlerde ciddi aksaklıkların yaşandığı, bu durumun kurumların faaliyetlerini önemli ölçüde yavaşlatarak hizmetlerin neredeyse durma noktasına gelmesine neden olduğu belirtildi.
KARİYER PERSONEL REJİMİNE TEHDİT
Cengiz, yeni yönetmeliğin vergi dairelerinin fonksiyonel yapısıyla uyuşmadığını vurgulayarak, 'Bu yönetmelik sadece bir kağıt parçası değil, yıllar içinde inşa edilen kariyer personel rejimine yönelik bir tehdittir. Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği, çalışanlarımızın emeğini ve liyakatini korumak bizim kırmızı çizgimizdir. Yönetmeliğin yürürlüğünün durdurulması ve tamamen iptali için Danıştay’da davamızı açtık. Vergi toplama kapasitesini ve personelinin huzurunu bozacak bu düzenlemeden dönülene kadar mücadelemiz sürecektir' dedi.
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!
- 06:29Çin'in en dar şehri Yanjin, mimarisiyle dikkat çekiyor
- 06:19Temassız Kart Dolandırıcılarının Yeni Gözdesi: Küçük Tutarlar Birikerek Büyük Kayıplara Yol Açıyor!
- 06:09Temassız kredi kartı kullanımı tehlikelerle dolu
- 05:59TTK'dan şok karar: Madenlere değil, duvara yatırım!




