Dev otopark şirketi NCP iflas etti: 95 yıllık hizmet sona erdi

Ulusal Otoparklar (NCP), mali zorluklar nedeniyle iflas etti. 95 yıllık geçmişiyle ülke genelinde 340 noktada hizmet veren şirketin iflası, çalışanlarının geleceğini belirsiz kıldı.
İngiltere’nin en büyük otopark işletmecilerinden biri olan Ulusal Otoparklar (NCP), 1931 yılından bu yana sürdürdüğü faaliyetlerine mali zorluklar nedeniyle son verdi.

340 NOKTADA HİZMET VERİYORDU
NCP, ülke genelinde havalimanları, hastaneler ve tren istasyonları gibi 340 farklı noktada hizmet sunuyordu. İflas, şirket bünyesinde çalışan 682 personelin geleceğini de belirsiz hale getirdi.
PANDEMİ ETKİSİ VE GELİR MODELLERİ
PwC tarafından yapılan açıklamada, iflasın temel nedenlerinden biri olarak pandemi sonrası değişen toplumsal alışkanlıklar gösterildi. Uzaktan çalışma modellerinin yaygınlaşması ve müşteri tercihindeki değişiklikler, NCP’nin gelir modelini olumsuz etkiledi. Şirket, uzun vadeli ve esnek olmayan kira sözleşmeleri nedeniyle zarar eden tesislerini kapatamadı ve biriken borçlarını ödeyemez hale geldi. NCP’nin ana şirketinden alınan verilere göre, geçen yıl Eylül ayında toplam borçlarının, sahip olduğu varlıkların değerini 305 milyon sterlin aştığı kaydedildi. PwC, alacaklılar için en makul çözümün işletmenin satılması olduğunu ifade ederken, satış süreci netleşene kadar tüm şubelerin açık kalacağı ve personelin görevine devam edeceği bildirildi.
- 15:48Köprübaşı'nın tozlu yüzü siliniyor: İlk kez sıcak asfalt coşkusu!
- 15:38Polonya'da 2.500 yıllık takı koleksiyonu keşfedildi
- 15:29bayram öncesi denetimler sıkılaştı: fahiş fiyatlara 'dur'!
- 15:19Eskişehir'de 13. Gençlik Kurultayı başarıyla tamamlandı
- 15:10Altın ve gümüşün kaderi ABD enflasyonu ve Ortadoğu'da titreyen ateşte çizildi




