Denizli'nin Bekilli ilçesinde, yaşlı bir adamı dolandırarak 2 milyon 250 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alan iki şüpheli, JASAT tarafından yakalandı.

Dolandırıcılık yöntemi
Şüpheliler, yaşlı adamı arayarak kendilerini kamu personeli olarak tanıtıp, “Kimlik bilgilerin başkalarının eline geçti. Bu bilgilerle 17-18 cep telefonu alındı ve suç işlendi. Kendinin ve akrabalarının tutuklanmaması için evindeki ziynet eşyalarını vermelisin” diyerek korkuttular. Yaşlı adam, korkarak ziynet eşyalarını şüphelilere teslim etti.
Polis operasyonu
İhbar üzerine Bekilli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda dolandırıcıların kimlikleri tespit edildi. Düzenlenen operasyonda, şüpheliler ve mağdurdaki ziynet eşyaları ile birlikte yakalandı. Eşyalar mağdur vatandaşa teslim edilirken, şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.








