POLİTİKA
Yayınlanma : 21 Temmuz 2025 09:37

Denizli'de sendika üyelerine mobbing iddiası: CHP'li belediyeler hedefte

Denizli'de sendika üyelerine mobbing iddiası: CHP'li belediyeler hedefte
Denizli'deki CHP'li belediyelerde sendikaya üye olmak isteyen personele mobbing uygulandığı iddiasıyla DİSK Genel-İş Sendikası açıklama yaptı ve sendikal hakların ihlal edildiğini belirtti.

Denizli’de CHP’li Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerinde çalışanların sendikaya üye olmaları nedeniyle mobbing ile karşı karşıya kaldıkları iddia ediliyor. DİSK Genel-İş Sendikası, yaptığı açıklamada belediye yönetimlerinin sendikalaşma girişimlerine baskı uyguladığını ve üyelerine mobbing uyguladığını öne sürdü.

teknik yapı

Temel Hak İhlali İddiası

Genel-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Al Haydar Kara ve Faruk Saral, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, sendikal hak ve özgürlüklerin Anayasa ile güvence altına alındığını hatırlattı. Açıklamada, Denizli Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerinde örgütlenme sürecinde temel hakların ihlal edildiği, sendika üyelerine baskı ve mobbing uygulandığı vurgulandı. Sendika yetkilileri, bu durumun sadece hukuksuz değil, aynı zamanda çalışanların iradesine yönelik açık bir saldırı olduğunu belirtti.

CHP'li Belediyelere Çağrı

Genel Başkan Yardımcıları, CHP’li belediye yöneticilerini sendikal haklara saygı duymaya davet ederek, 'Bu tutum sadece hukuksuz değil aynı zamanda çalışanların iradesine yönelik açık bir saldırıdır' dedi. Açıklamada, örgütlü mücadeleye inanan ve sendikayla birlikte kararlılıkla yol yürüyen tüm üyelere teşekkür edildi ve her türlü baskıya rağmen hakların sonuna kadar savunulacağı belirtildi. Olay, Ege bölgesinde sendikal hakların tartışıldığı bir döneme denk gelmesiyle de ayrıca önem taşıyor.

Ege Bölgesi'nde Sendikal Mücadele

Ege Bölgesi'nde yaşanan bu olay, sendikal örgütlenmenin ve işçi haklarının korunmasının önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Özellikle yerel yönetimlerde çalışanların sendikal haklarının korunması ve mobbing gibi uygulamaların önlenmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor. Bu durumun, bölgedeki diğer belediyelere de örnek teşkil etmemesi ve sendikal hakların tam anlamıyla güvence altına alınması için kamuoyunun duyarlı olması büyük önem taşıyor.