BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 01 Nisan 2026 10:25

Denizli'de kamu personeline yapay zeka eğitimleri verildi

Denizli'de kamu personeline yapay zeka eğitimleri verildi
Denizli'de düzenlenen eğitim programında kamu personeline yapay zeka, algoritmalar ve yeni medya konusunda eğitim verildi. Dezenformasyonla mücadele önemi vurgulandı.
Denizli'de kamu personeline yapay zeka eğitimleri verildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programında kamu personeline 'Yapay Zekâ, Algoritmalar ve Yeni Medya' konularında eğitimler sunuldu.

sempati mobilya

EĞİTİM PROGRAMI DETAYLARI

Eğitimler, ilde görev yapan kurum müdürleri ile Basın ve Halkla İlişkiler birimlerinde çalışan kamu personeline yönelik olarak gerçekleştirildi. Programda, 'Kurumsal Kimlik ve Görsel Dil: Kamuda Tutarlılık ve Güven' ile 'Basın Bülteni ve Stratejik Metin Yazımı (Yapay Zekâ Destekli)' oturumları yapıldı. Bu oturumlarda, iletişim biçimlerinin hızla değiştiği ve dijitalleşmenin kamu yönetimi üzerindeki etkisinin arttığı günümüzde hakikati savunmanın önemi vurgulandı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE VURGUSU

Ayrıca dezenformasyonla etkin bir şekilde mücadele edilmesi ve kamu politikalarının özgün, anlaşılır ve güvenilir bir dil ile aktarılmasının gerekliliği katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı. Program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun’un açılış konuşmasıyla başladı. Sağun, kurumlar tarafından yapılan her paylaşımın kamu politikalarını görünür kıldığını belirtti. Kamu personelinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitim programı, aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.