1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın coşkusu, Ege sahillerinde farklı bir etkinlikle taçlanıyor. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bünyesindeki üç seçkin bot, bu özel gün vesilesiyle halkın ziyaretine açıldı. Vatandaşlar, bu devasa gemileri yakından görme ve onların zorlu görevlerini nasıl yerine getirdiklerine dair bilgi alma şansı yakalıyor.

Marmaris, Fethiye ve Bodrum'da Ziyaret Fırsatı
Marmaris Limanı'nda TCSG-82, Fethiye Limanı'nda TCSG-911 ve Bodrum Limanı'nda ise TCSG-106 numaralı sahil güvenlik botları, sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar kapılarını ziyaretçilere aralıyor. Bu, denizciliğin ve kabotajın önemini vurgulayan bayramın ruhunu yaşatırken, aynı zamanda halk ile Sahil Güvenlik arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefliyor. Ziyaretçiler, botların içini gezip, kahraman personelden görev tanımları ve kullanılan son teknoloji ekipmanlar hakkında detaylı bilgi alabilecekler.

Mavi Vatan'ın Bağımsızlık Simgesi Kutlandı
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın önemine dikkat çekerek, bayramın Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin bir sembolü olduğunu vurguladı. Vali Akbıyık, yayımladığı mesajında, "Mavi Vatanımızdaki bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, aziz deniz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" diyerek, bu anlamlı günün ruhunu en iyi şekilde ifade etti. Bu tür etkinlikler, hem milli birlik ve beraberliği pekiştiriyor hem de denizciliğin ülkemiz için taşıdığı stratejik önemi gözler önüne seriyor.







