• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 07 Temmuz 2026 23:44

Danimarka Başbakanı'ndan Trump'a Grönland tepkisi

Danimarka Başbakanı'ndan Trump'a Grönland tepkisi
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Trump'ın Grönland açıklamalarına tepki göstererek, adanın satılık olmadığını vurguladı ve egemenlik haklarına saygı beklediklerini ifade etti.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ankara'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

sempati mobilya

GRÖNLAND SATILIK DEĞİL

Frederiksen, Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland'ın ABD'ye katılmak istemediğini belirterek, "Grönland elbette satılık değil. Bunu en başından beri açıkça belirttik" dedi. Bu açıklama, Trump'ın adanın stratejik önemine dair görüşlerine karşı bir duruş sergiliyor.

EGEMENLİK HAKLARINA SAYGI BEKLİYORUZ

Danimarka Başbakanı, NATO müttefiklerinden Danimarka'nın egemenlik haklarına saygı gösterilmesini beklediklerini de sözlerine ekledi. Trump, Ankara'daki açıklamalarında Grönland'ın ABD kontrolünde olması gerektiğini savunmuştu.