GÜNDEM
Yayınlanma : 09 Kasım 2025 16:59

Dalaman'daki fidanlar 6 yılda ormana dönüştü!

Dalaman'daki fidanlar 6 yılda ormana dönüştü!
Dalaman'da 2019'da çıkan yangın sonrası dikilen fidanlar, 6 yılda ormana dönüştü ve bölgenin doğası yeniden canlandı.
Dalaman'daki fidanlar 6 yılda ormana dönüştü!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, 2019 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde dikilen fidanlarla tekrar yeşerdi.

teknik yapı

FİDANLARIN BÜYÜMESİ

Aradan geçen 6 yıl içinde, Karacaağaç bölgesinde dikilen fidanlar adeta bir ormana dönüştü ve bu bölge 'Geleceğe Nefes' projesinin bir parçası haline geldi. 2019 yılının Temmuz ayında Dalaman Karacaağaç bölgesinde çıkan yangın, Göcek sırtlarına kadar uzanarak geniş bir ormanlık alanı yok etmişti.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Yangının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, zarar gören alanların ağaçlandırılması için yoğun bir şekilde çalışmalara başladı. Aynı yıl ilk kez kutlanmaya başlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Dalaman'da o gün dikilen fidanlar, 6 yıl içinde büyüyerek bölgeyi yeniden yeşil bir örtüyle kapladı.