ÇEVRE
Yayınlanma : 30 Kasım 2025 09:51

Dalaman'da hükümlüler sakız ağacı yetiştiriyor: 10 dekar alanda fidan dikimi tamamlandı

Dalaman'da hükümlüler sakız ağacı yetiştiriyor: 10 dekar alanda fidan dikimi tamamlandı
Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 10 dekarlık alana Sakız ağacı fidanları dikildi ve 50 hükümlüye çiçek yetiştiriciliği eğitimi verilerek sertifikaları dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi' kapsamında, gelir getirici türler arasında yer alan Sakız ağacı fidanları Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun 10 dekarlık arazisine dikildi. Fidan dikim etkinliğine Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta da katılarak çalışmaları yerinde inceledi.

teknik yapı

50 HÜKÜMLÜYE ÇİÇEK YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

Çok yıllık çiçek yetiştiriciliği konusunda 2025 yılı içinde toplam 50 tutukluya Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan hükümlülere sertifikaları, Kaymakam Mesut Yakuta, Ortaca Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü tarafından takdim edildi.

12 DEKARLIK SAKIZ AĞACI BAHÇESİ KURULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında, Sakız ağacı fidanlarının tamamı Bakanlık tarafından hibe olarak sağlandı. Dalaman'da 10 dekar Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü arazisinde ve 2 dekar Karacaağaç Mahallesi'nde olmak üzere toplam 12 dekar alanda Sakız ağacı bahçesi oluşturuldu.