Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor

Çine'de yaklaşık 9 aydır kapalı olan hayvan pazarı, şap hastalığı sonrası denetimlerin tamamlanmasının ardından yeniden açılıyor.Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor
Aydın’ın Çine ilçesinde, şap hastalığı nedeniyle yaklaşık 9 aydır kapalı olan hayvan pazarı, yapılan denetimlerin ardından yeniden açılma kararı aldı.

DENETİMLERİ GEÇTİ
Şap hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında uzun süre kapalı tutulan hayvan pazarında, ilgili kurum ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde gerekli şartların sağlandığı tespit edilince pazarın yeniden faaliyete geçmesine onay verildi. Hayvan varlığı açısından önemli bir merkez olan Çine’de, pazarın açılması, üreticiler ve hayvan alım satımı yapan celepler için ekonomik bir hareketlilik yaratacak.

PAZARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Pazarın açılmasıyla birlikte bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlanması bekleniyor. Yetkililer, pazara gelecek hayvanların kulak küpeli ve pasaportlu olması gerektiğini hatırlatarak, il dışından gelen hayvanlar için sağlık raporu bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, hasta ve sağlıksız hayvanların pazara gelmemesi konusunda üreticilere uyarılarda bulunuldu. Pazara sabah saat 06.00’da başlanacak ve hayvanların aynı gün içerisinde pazar alanından çıkarılması gerektiği ifade edildi.
- 12:18Muğla, zorlu küresel koşullara rağmen ihracatını yükseltti
- 12:08Aydıntepe'de hayvan sağlığı için aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor
- 11:58Küresel merkez bankaları altını 'güvenli liman' ilan etti: Rezervleri hızla artırıyorlar!
- 11:49Hayat Şifa Hastanesi, 30. yılına yeni yatırımlarla merhaba dedi
- 11:39Geleceğin öğretmenleri Muğla'dan diplomalarını aldı: Kep atma coşkusu!




