Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor

  • 3 / 1 Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor 0

    Aydın’ın Çine ilçesinde, şap hastalığı nedeniyle yaklaşık 9 aydır kapalı olan hayvan pazarı, yapılan denetimlerin ardından yeniden açılma kararı aldı.

  • 3 / 2 Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor 1

    Şap hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında uzun süre kapalı tutulan hayvan pazarında, ilgili kurum ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde gerekli şartların sağlandığı tespit edilince pazarın yeniden faaliyete geçmesine onay verildi. Hayvan varlığı açısından önemli bir merkez olan Çine’de, pazarın açılması, üreticiler ve hayvan alım satımı yapan celepler için ekonomik bir hareketlilik yaratacak.

  • 3 / 3 Çine'de hayvan pazarı şap hastalığı sonrası yeniden açılıyor 2

    Pazarın açılmasıyla birlikte bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlanması bekleniyor. Yetkililer, pazara gelecek hayvanların kulak küpeli ve pasaportlu olması gerektiğini hatırlatarak, il dışından gelen hayvanlar için sağlık raporu bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, hasta ve sağlıksız hayvanların pazara gelmemesi konusunda üreticilere uyarılarda bulunuldu. Pazara sabah saat 06.00’da başlanacak ve hayvanların aynı gün içerisinde pazar alanından çıkarılması gerektiği ifade edildi.