Chicago'da yeni bir operasyon: ABD ordusu, polise destek için hazırlanıyor

ABD ordusu, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Washington'daki müdahalenin ardından Chicago'da polise destek için hazırlanıyor. Eylül ayında başlayacak operasyonda binden fazla ulusal muhafız görevlendirilecek.
ABD ordusu, Başkan Donald Trump'ın Washington'daki müdahalesinin ardından Chicago'da polise destek vermek üzere harekete geçiyor. The Washington Post gazetesinin haberine göre, eylül ayında uygulamaya konulacak plan kapsamında binden fazla ulusal muhafız, şehirde görevlendirilecek.
ASKERİ MÜDAHALE PLANLARI
ABD'nin başkenti Washington DC'de daha önce ilan edilen 'kamu güvenliği acil durumu' kapsamında ulusal muhafızlar sokağa indirilmişti. Bu operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alınmış ve federal ajanlar da güvenliği sağlamıştı. Başkan Trump, Washington'daki bu kararı, 'suç oranlarını, evsizliği ve yasadışı göçü azaltmak' amacıyla aldığını açıklamıştı.
CHICAGO'DAKİ HAZIRLIKLAR
Chicago'daki planın detayları henüz tam olarak açıklanmasa da, Washington'daki operasyona benzer bir yaklaşım izlenmesi bekleniyor. Ulusal muhafızların, polis güçlerine destek vererek suç oranlarını düşürmeye çalışması öngörülüyor.
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı




