KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 30 Ocak 2026 06:03

Cezaevinden çıkanlar okulları güzelleştirdi: Mersin'de anlamlı proje

Cezaevinden çıkanlar okulları güzelleştirdi: Mersin'de anlamlı proje
Mersin'de kamuya yararlı bir işte çalıştırılma projesi kapsamında yükümlüler, 19-28 Ocak tarihleri arasında 5 okulda temizlik, 3 okulda ise boyama yaptı.

Mersin'de, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün 'kamuya yararlı bir işte çalıştırılma' projesi çerçevesinde, yükümlüler tarafından okullarda önemli temizlik ve boyama çalışmaları yapıldı.

sempati mobilya

EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK

Mersin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yürüttüğü bu proje ile, kamuya yararlı bir işte çalışma zorunluluğu bulunan bireyler, 19-28 Ocak tarihleri arasında kentteki beş okulda detaylı temizlik görevini üstlendi. Aynı zamanda, üç farklı okulda da kapsamlı boyama çalışmaları gerçekleştirildi.

TOPLUMA KAZANDIRMA VE SOSYAL SORUMLULUK

Planlanan takvim doğrultusunda ilerleyen çalışmalarda, bir okulda boyama işlemlerinin hala devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Bu tür çalışmalarla sadece eğitim kurumlarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesi değil, aynı zamanda yükümlülerin topluma yeniden entegre edilmesi ve sosyal sorumluluk bilincinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.