Cartagena'da El Albujón ile Los Alcázares'te iki ayrı doğal filtre tesisi kurulması planlanıyor. Bu projeyle yer altından alınan su, bitkiler ve doğal filtreleme yöntemleri kullanılarak temizlenecek.

Doğal arıtma yöntemleri kullanılacak
Kurulacak yeşil filtreler, geleneksel mekanik filtrelerden farklı bir yöntemle çalışacak. Geniş alanlara dikilen bitkiler, yer altından çıkarılan nitratlı suyu geçirecek ve burada bulunan mikroorganizmalar sayesinde sudaki azot bileşikleri azalacak. Su daha sonra yapay sulak alanlara yönlendirilecek ve burada arıtma süreci devam edecek.
Proje kapsamı ve hedefleri
El Albujón'da kurulacak sistem, 33,4 hektar alana yayılacak ve yılda 1,1 milyon metreküp suyu işleyebilecek. Los Alcázares'teki tesis ise 11,4 hektar alana kurulacak. İki tesis birlikte yılda toplam 1,5 milyon metreküpe kadar suyu arıtmayı hedefliyor. Güneş panelleriyle enerji sağlanacak ve bu projeyle Campo de Cartagena'daki yer altı sularındaki nitratların Mar Menor'a ulaşımının azaltılması amaçlanıyor.







