Çanakkale'de orman yangını: Dört köy tahliye edildi, tarihi cami zarar gördü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını, dört köyün tahliyesine ve tarihi bir camide hasara yol açarken, ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Naldöken köyünde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak çevredeki yerleşim alanlarına sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin gece boyunca sürdürdüğü kara müdahalesine, sabah saatlerinde iki helikopter de havadan destek vermeye başladı.
YANGININ YAYILMASI VE TAHLİYE
Yangın, Naldöken köyünden başlayarak Tuzla, Taşağıl ve Çamköy köylerine kadar ulaştı. Kuvvetli rüzgar, müdahale çalışmalarını zorlaştırırken, ekipler yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için yoğun çaba sarf etti. Naldöken, Tuzla, Taşağıl ve Çamköy köyleri, valilik kararıyla tedbir amaçlı tahliye edildi. Köylüler geceyi evlerinden uzakta geçirdikten sonra, riskin azalmasıyla birlikte köylerine geri dönmeye başladılar.
TARİHİ CAMİ VE MEZARLIK ZARAR GÖRDÜ
Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Tuzla köyünde bulunan jeotermal santral ve tarihi Hüdavendigar Camisi de zarar gördü. Alevler, caminin avlusundaki ağaçları tutuşturdu ve restorasyon çalışmaları devam eden camide ve çevredeki mezarlıkta hasar meydana geldi. Yangın ayrıca Naldöken köyünde bazı evleri, hayvan damlarını ve ağılları da etkiledi. İlk belirlemelere göre çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. Maddi hasarın boyutunun tespiti için çalışmalar devam ediyor.
MÜCADELE SÜRÜYOR
Rüzgarın etkisi devam etmesine rağmen, alevler büyük oranda kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları ve yeniden alevlenme riskine karşı önlemleri ise aralıksız sürüyor.
- 21:08Kaymakam Fatih Genel, 10 yıllık birikimini 'Az daha çoktur' kitabıyla taçlandırdı
- 20:5925 yıla kadar ışık veren fener devrim yarattı
- 20:50Bursa'da korkunç kaza: Sara nöbeti geçiren sürücü bariyerlere daldı, 2 yaralı!
- 20:40Sakarya, Kütahya Belediyesi'ni konuk etmeye hazırlanıyor
- 20:31ManisaKart'a yeni işlem noktası: Vatandaşlar artık daha rahat!




