ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Şubat 2026 21:41

Çanakkale'de huzur uygulamaları sırasında 16 aranan şahıs yakalandı

Çanakkale'de huzur uygulamaları sırasında 16 aranan şahıs yakalandı
Çanakkale'de gerçekleştirilen huzur uygulamalarında 16 aranan şahıs yakalanırken, çeşitli suç unsurları da ele geçirildi.

Çanakkale'de, emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamaları neticesinde, farklı suçlardan aranması bulunan 16 kişi yakalandı.

teknik yapı

UYGULAMA TARİHLERİ VE DETAYLARI

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde il merkezi ve ilçelerde huzur uygulamaları düzenledi. Bu kapsamda, toplamda 8 bin 815 kişi ve 2 bin 590 araç üzerinde denetim yapıldı. Yapılan kontrollerde, aranan 16 şahısın yanı sıra, 628 araç sürücüsüne de idari trafik para cezası kesildi.

YAKALANANLAR VE ELE GEÇİRİLENLER

Denetimlerde ele geçirilen maddeler arasında toplam 117,37 gram narkotik madde, 42 adet uyuşturucu hap, 3 adet ruhsatsız tabanca ve 19 adet fişek yer aldı. Hakkında adli işlem başlatılan 43 şüpheliden 1'i tutuklanırken, bir diğer kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, kamu huzurunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan 35 kişi hakkında da 'Kabahatler Kanunu' çerçevesinde idari yaptırım uygulandı.