Büyükçekmece Belediye Meclisi nisan ayı gündemini belirledi: Kadınlara çiçek, tutuklu başkanlara tepki

Büyükçekmece Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında encümen ve komisyon üyeleri seçildi. Toplantıda kadınlara seçme ve seçilme hakkı kutlanırken, tutuklu başkanlara ilişkin geciken adalet eleştirisi yapıldı.
Büyükçekmece Belediye Meclisi, nisan ayının ilk toplantısını Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda encümen ve çeşitli komisyonlar için yeni üyeler seçildi.

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Kutlandı
Toplantının başlangıcında, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi. Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, CHP Grup Başkan Vekili Tarık Erdoğan ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Yazıcı, meclisteki kadın üyelere ve kadın mahalle muhtarlarına çiçek takdim ederek bu anlamlı günü kutladılar.
Geciken Adalet Vurgusu
Toplantıda söz alan CHP Büyükçekmece Meclis Üyesi Hilmican Demir, 51 yılını belediyeciliğe adamış Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı'nın uzun süredir devam eden tutukluluk süreçlerine dikkat çekti. Demir, "Aradan geçen 10 aya rağmen hala iddianamenin hazırlanmamış olması; kişi özgürlüğü, masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkı açısından ciddi soru işaretleri doğurmaktadır. Hukukun temel ilkesi açıktır: Geciken adalet, adalet değildir" diyerek mevcut duruma tepki gösterdi. Ayrıca, tutuklandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Başkan Akgün'ün yerine seçilen Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin'in de kısa süre sonra tutuklandığını hatırlattı. Meclis Üyesi Rıza Can Özdemir'in ise beraat etmesine rağmen henüz görevine iade edilmediğini belirtti. Demir, hukukun keyfi uygulamalara maruz kalmaması gerektiğini ve yargı süreçlerinin şeffaf, hızlı ve adil işlemesi gerektiğini vurguladı. Tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlayarak, bağımsız yargı ve etkin savunmanın güçlü bir demokrasi için şart olduğunu ifade etti. Gündemdeki diğer maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı konular da ilgili komisyonlara havale edildi. Encümen ve komisyonlara seçilen isimler arasında Fatih Çınar (CHP), Ayşe Banu Eraslan (CHP), Nurcan Kalaycı (CHP), Fuat Ökcü (CHP), Hasan Demir (CHP), Kaya Keskinkılıç (CHP), Yusuf Gösterici (CHP), Orhan Şahin (CHP), Seçkin Sarı (CHP), Ramazan Çaylı (Ak Parti), Tarık Erdoğan (CHP), Kerem Ereke (CHP), Dinçer Gürbüz (Ak Parti), Hakan Küçük (CHP), Mustafa Büyükyılmaz (CHP), Fatih Mehmet Zehir (Ak Parti), Hilmican Demir (CHP), Alev Orak (CHP), Enes Yılmaz (MHP), Nurcan Kalaycı (CHP), Orhan Şahin (CHP), Yusuf Karademir (Ak Parti), Kerem Ereke (CHP), Fuat Ökcü (CHP) ve Yunus Mercanlı (AK Parti) yer aldı.
- 07:58Çölün kalbinde mucize: Biyokabuk teknolojisiyle yeşeren orman!
- 07:49Avrupa'da büyük temizlik: 600'den fazla baraj havaya uçuruldu
- 07:39Gaziantep'in kayıp mirası ABD'den döndü: Çingene Kızı mozaiği tamamlanıyor!
- 07:29Mısır, çölü yeşertmek için dev bir su ağı kuruyor
- 07:18Trump'tan İran'a 'Büyük Uzlaşma' ültimatomu: Türkiye masada olmalı!





