Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte başarılı akademisyenler, rektörle bir araya gelerek bilimsel başarıları ve iş birliklerini değerlendirdi.Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ar-Ge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Başarılı Akademisyenlerin Rektörle Buluşması' etkinliği, 16. kez gerçekleştirildi. Bu etkinlik, araştırma üniversitesi kimliğini pekiştirme ve akademik başarıları ödüllendirme amacı taşımaktadır.

BİLİMSEL BAŞARILAR VE İŞ BİRLİKLERİ
Etkinlik, Görükle Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Burada, Q1 makale sayısındaki artış, patent başvuruları ve dış kaynaklı projelerdeki ivmenin devam ettiği vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik üretkenlikteki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçen yıl 20 olan yayın sayısının bu ay 60’a yükseldiğini belirtti.

GELİŞİM VE YENİ HEDEFLER
Rektör Yılmaz, akademisyenlerin üniversitenin en kıymetli gücü olduğunu ifade ederek, onlara teşekkür etti. Ayrıca, üniversitenin araştırma vizyonunu daha dinamik hale getirmek için yeni laboratuvar yönetim modelleri ve veri ofisleri geliştirdiklerini aktardı. Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, etkinliklerin büyüyerek devam ettiğini ve yeni iş birliklerine kapı aralayacağını belirtti. YÖK’ün Araştırma Üniversiteleri kriterleri doğrultusunda veri takibinde sistemsel değişiklikler yapıldığını da sözlerine ekledi. Etkinlik, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
- 14:01Başkan Akın, çiftçilere destek sağlıyor
- 13:51Denizli faciasında can veren Hayriye Arıkan, Alanya'da gözyaşlarıyla defnedildi
- 13:41Manisa'da sivrisineklere karşı titiz bir mücadele başlatıldı
- 13:31Çakmak gazı patlamaları tüyler ürpertici bir gerçeği ortaya çıkardı: Bu bir toplumsal uyarı mı?
- 13:21Doğal gaz ararken antik Fırat Nehri'nin izleri bulundu




