Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi

  • 3 / 1 Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi 0

    Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ar-Ge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Başarılı Akademisyenlerin Rektörle Buluşması' etkinliği, 16. kez gerçekleştirildi. Bu etkinlik, araştırma üniversitesi kimliğini pekiştirme ve akademik başarıları ödüllendirme amacı taşımaktadır.

  • 3 / 2 Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi 1

    Etkinlik, Görükle Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Burada, Q1 makale sayısındaki artış, patent başvuruları ve dış kaynaklı projelerdeki ivmenin devam ettiği vurgulandı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik üretkenlikteki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçen yıl 20 olan yayın sayısının bu ay 60’a yükseldiğini belirtti.

  • 3 / 3 Bursa Uludağ Üniversitesi'nde başarılı akademisyenler rektörle bir araya geldi 2

    Rektör Yılmaz, akademisyenlerin üniversitenin en kıymetli gücü olduğunu ifade ederek, onlara teşekkür etti. Ayrıca, üniversitenin araştırma vizyonunu daha dinamik hale getirmek için yeni laboratuvar yönetim modelleri ve veri ofisleri geliştirdiklerini aktardı. Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, etkinliklerin büyüyerek devam ettiğini ve yeni iş birliklerine kapı aralayacağını belirtti. YÖK’ün Araştırma Üniversiteleri kriterleri doğrultusunda veri takibinde sistemsel değişiklikler yapıldığını da sözlerine ekledi. Etkinlik, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.