ÇEVRE
Yayınlanma : 22 Şubat 2026 10:42

Bursa trafiğine çözüm: 40 kilometrelik otoyol bağlantısı geliyor

Bursa trafiğine çözüm: 40 kilometrelik otoyol bağlantısı geliyor
Bursa'da trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni otoyol projesi, geçiş süresini 30 dakika kısaltacak.

İstanbul ile İzmir arasındaki otoyol geçişinin şehir içinden sağlanması nedeniyle Bursa'da trafik sıkışıklığı giderek artıyor. Günde 120 bin araca ulaşan bu yoğunluk için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni bir proje geliştirdi.

teknik yapı

PROJE DETAYLARI AÇIKLANDI

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, projenin detaylarını paylaştı. Gürkan, 'Bursa'nın trafiği son zamanlarda ciddi manada yoğun hale gelmeye başlamıştı. İstanbul'dan İzmir'e giden otoban Bursa'nın şehir içerisine giriyor' dedi. Bu nedenle, Ulaştırma Bakanlığı’nın başlattığı çalışma ile 2026 Nisan'ında projenin tamamlanması hedefleniyor.

TRAFFİK SÜRESİ 30 DAKİKA KISALACAK

Planlanan otoyol bağlantısının 34 kilometresi bölünmüş otoban, 6 kilometresi ise kavşaklardan oluşacak. Bursa'dan geçen araçlar artık Gemlik'ten geçerek doğrudan otoyola katılacak ve bu sayede İzmir yolundaki geçiş süreleri 30 dakika kısalacak. Gürkan, bu durumun Bursa için de büyük bir rahatlama sağlayacağını ifade etti. Gürkan, ayrıca otobanın geçeceği köylerle ilgili istişare yapıldığını, köylülerin taleplerinin değerlendirildiğini vurguladı. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na ve Cumhurbaşkanı'na teşekkür eden Gürkan, projenin yap işlet devret modeliyle gerçekleştirileceğini ve Bursa'ya kazandırılacağını belirtti.