ASAYİŞ
Yayınlanma : 29 Aralık 2025 13:40

Bursa'da nefes kesen operasyon: 8 bin 870 paket kaçak sigara yakalandı!

Bursa'da nefes kesen operasyon: 8 bin 870 paket kaçak sigara yakalandı!
Bursa'da düzenlenen operasyonlarda 8 bin 870 paket kaçak sigara, makaron ve tütün ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığına karşı yürüttüğü kararlı mücadele kapsamında Osmangazi ve Gürsu ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda piyasaya sürülmeye hazırlanan devasa miktarda kaçak sigara ele geçirildi.

teknik yapı

PİYASAYA SÜRÜLMEDEN YAKALANDILAR

Edinilen bilgilere göre, Osmangazi ve Gürsu ilçelerinde belirlenen iki ayrı adreste kaçak sigara depolandığı ve yasa dışı yollarla piyasaya sürülmek üzere olduğu istihbaratını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, derhal harekete geçti. Düzenlenen operasyonlarda adreslerde yapılan detaylı aramalarda toplam 8 bin 870 paket gümrük kaçağı sigara bulundu. Ayrıca, 70 bin adet boş makaron, 4 bin 600 adet doldurulmuş makaron, 46 kilogram kıyılmış tütün, 34 paket nargile tütünü ve 5 adet elektronik sigara da ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlar sonucunda G.Ç. ve S.Ç. isimli iki şüpheli şahıs, ekipler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 'kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet' suçundan adli tahkikat başlatıldığı öğrenildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı yapan kişi ve organizasyonlara yönelik mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.