Bursa'da ilk yardım eğitimleri yoğunlaşıyor: İklim değişikliğine karşı hazırlık

Dünya İlk Yardım Günü kapsamında Türk Kızılayı Bursa İl Merkezi, iklim değişikliğinin yol açtığı afetlere karşı ilk yardım eğitimlerini artırdı. Zuhal Özer, özellikle çocuk ve yaşlılarda hızlı müdahalenin önemini vurgulayarak, geçen yıl 31 bin kişiye eğBursa'da ilk yardım eğitimleri yoğunlaşıyor: İklim değişikliğine karşı hazırlık
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI İLK YARDIM
Türk Kızılayı Bursa İl Merkezi Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi, Bursa'da fabrikalardan okullara, sivil toplum kuruluşlarından site sakinlerine kadar geniş bir alanda eğitimler veriyor. Artış gösteren sıcaklıklar, sel, fırtına ve yangınlar gibi iklim kaynaklı felaketlerde yaşanan ilk yardım sorunlarına odaklanılıyor. Eğitmen Zuhal Özer, her yaş grubuna farklı müdahale gerektiğini vurguladı.

HAYAT KURTARAN MÜDAHALELER
Özer, özellikle çocuklarda ve kalp-damar ile solunum rahatsızlığı olan yaşlılarda temel yaşam desteği ve hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını belirtti. Ani sağlık sorunlarında bilinçli ilk yardımın hayatta kalmada kritik rol oynadığını, trafik kazaları, yaralanmalar, bayılma, şok, kalp krizi, inme, epilepsi krizi ve diyabet gibi durumlarda doğru ve zamanında müdahalenin sağlık ekipleri gelene kadar hayati fonksiyonların korunmasını sağladığını dile getirdi. Kalp krizi geçiren birinin sakinleştirilerek oturma pozisyonuna getirilmesinin ve hareketsiz kalmasının önemini vurguladı.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Özer, toplumda sık görülen sağlık sorunlarında hızlı değerlendirme ve doğru yönlendirmenin önemini dile getirerek, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Orman Bölge Müdürlükleri'nde ilk yardım bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacaklarını açıkladı. Okullarda 1,5 saatlik eğitimler verdiklerini ve geçen yıl yaklaşık 31 bin kişiye ücretsiz eğitim verildiğini, bu yıl da eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha




