• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
MAGAZİN
Yayınlanma : 25 Mayıs 2026 15:48

BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor

BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor
BOLSEV, kurban bağışlarının kesildiği ve dini vecibelerin yerine getirilmediği iddialarıyla soruşturma altında. Bu yıl bağış toplanmıyor.
BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor

Bolu'da, vatandaşların kurban bağışlarının vakfa aktarılması ve dini vecibelerin yerine getirilmediği iddialarıyla ilgili soruşturma devam ederken, BOLSEV'in bu yıl kurban bağışı toplanmadığı öğrenildi.

sempati mobilya

BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor 1

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Geçtiğimiz aylarda, Bolu'yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (BOLSEV) kurban bağışında bulunan 10 kişi, bağışlarının kesilmediğini savcılığa iletti. Mağdurlar, sosyal medya ilanları ve broşürlerle vakfa ulaştıklarını, bağış sonrasında kendilerine 'Kurbanınız kesildi' şeklinde geri dönüş yapıldığını ifade etti. Ancak kurbanların kesilmediği anlaşılınca Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

BOLSEV, bu yıl kurban bağışı kabul etmiyor: Soruşturma derinleşiyor 2

TUTUKLAMALAR VE KAYYIM ATAMASI

Başsavcılık, 10 Nisan’da operasyon başlattı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma kapsamında, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir'in de aralarında bulunduğu dört şüpheli tutuklandı. Ayrıca, vakfa bağlı şirkete kayyım atandı. Bu yılki Kurban Bayramı öncesinde, yaşanan hukuki süreç nedeniyle BOLSEV, kurban bağışı kampanyası başlatmadı ve bağış kabul etmiyor.